Kaljuuntuminen ja hiustenlähtö

Hiukset lähtevät, mitä tehdä?

Noin 85 prosentilla miehistä esiintyy huomattavaa hiustenlähtöä 50 ikävuoteen mennessä. Osalla miehistä hiukset alkavat harvenemaan jo ennen 21 ikävuotta.

Aiheuttaako hatun pitäminen kaljuuntumista? Entä hiusten harjaaminen, harominen tai muotoilu? Masturbointi? Ei.

Stressi, jotkin sairaudet ja lääkeaineet, puutokset ja hiusten vetäminen tiukalle ovat nekin vain osasyy.

Miehillä noin 95 % tapauksista johtuu perinnöllisyydestä. Siinä dihydrotestosteronille (DHT) yliherkät hiustupet alkavat kutistua, kunnes ne ovat niin pieniä, että hius ei enää kasva.

Miestyyppinen hiustenlähtö on helppo tunnistaa vähitellen ja symmetrisesti vetäytyvästä hiusrajasta ohimoiden alueilla ja ohenevista hiuksista päälaella.

Miesten hiustenlähtöön ei ole löydetty parannuskeinoa, mutta aloittamalla hoidot ajoissa yhdeksän kymmenestä miehestä saa pitää nykyiset hiuksensa. Osa heistä saa kasvatettua myös uusia.

Miten?

Ota käyttöön hiustenlähdön Big Three: finasteridi, minoksidiili ja ketokonatsoli.

Finasteridi on sisäisesti nautittava reseptilääke, joka estää testosteronin muuttumista DHT:ksi. Se pysäyttää hiustenlähdön noin yhdeksällä kymmenestä.

Minoksidiili on päänahkaan siveltävä, reseptivapaa lääke, joka stimuloi uusien hiuksien kasvua ja tehoaa noin kahdeksalla kymmenestä.

Ketokonatsoli on ilman reseptiä myytävä antifungaalinen shampoo, joka ehkäisee ihotulehduksia ja tutkitusti myös hiustenlähtöä.

Pysy positiivisena. Hiustenlähtö muuttaa monien minäkuvaa ja aiheuttaa ahdistusta. Hiukset eivät tee miestä. Muistuta itseäsi kaikesta muusta, mitä sinulla on tarjota!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.