Laserkampa ja laserhoidot

Hiustenlähtöä voidaan ehkäistä myös matalan tason laserhoidoilla (Low-level laser therapy, LLLT). Laserhoitoja voidaan tehdä joko itse tätä tarkoitusta varten olevilla laserkammoilla tai hoidon voi ottaa sitä tarjoavista kampaamoista.

Toimiiko laserhoito todella?

Laserhoito ja laserkammatMatalan tason laserhoito (LLLT) voi olla melko tehokas oikein käytettynä. Se ei missään nimessä ole parannuskeino kaljuuntumiseen ja toiset potilaat saavat sen avulla parempia tuloksia kuin toiset.

FDA:n HairMax-laserkammalle vuonna 2007 antama hyväksyntä kuitenkin osoittaa, että se täyttää ainakin laitteelle annetut turvallisuus- ja tehokkuuskriteerit. Samalla laserkammasta tuli kolmas hyväksynnän saanut hoitomenetelmä hiustenlähtöön finasteridin ja minoksidiilin ohella. Tutkimusta kritisoitiin sen ilmestyessä, koska se pohjautui laitteen valmistajan Lexington Inc:n omiin tutkimuksiin, mutta käyttäjäkokemukset ovat olleet positiivisia.

HUOM! Suurin laserkampojen valmistaja HairMax kertoo harhaanjohtavasti tuotteillansa olevan 93% käyttäjätyytyväisyys. Tiedolla ei kuitenkaan tarkoiteta, että 93% käyttäjistä olisi antanut tuotteesta positiivista palautetta vaan sitä, että 93% tuotteen ostaneista ei palauttanut laitetta tai vaatinut rahojaan takaisin.

Mihin laserhoidon vaikutus perustuu?

Laserin tarkkaa vaikutusmenetelmää ei tiedetä, mutta pehmeän laserin oletettu vaikutus perustuu matalan tason laserin päänahan verenkiertoa elvyttävään vaikutukseen, joka aktivoi hiusnystyjä ja saa ne kasvattamaan uusia hiuksia.

Miten laserkampa toimii?

Laserkampaa käytetään, kuten normaaliakin kampaa. Sillä kammataan päänahkaa edestä taakse, takaa eteen ja sivulta sivulle. Hoitojen tiheys ja kesto riippuu laitteesta, mutta tyypillisesti hoitoja annetaan 2-3 kertaa viikossa ja yksi hoito kestää noin kymmenen minuuttia.

Onko hoito vaarallinen tai onko sillä sivuvaikutuksia?

Lähes 30 vuoden käytön aikana ei ole tullut ilmi yhtään tietoa mahdollisista sivuvaikutuksista. Laservaloa ei saa suunnata silmiin, koska se voi olla haitallista. Oikein käytettynä matalan tason laserhoito on turvallinen.

Paljonko laserkampa maksaa?

Laserkammat maksavat Suomessa n. 150-500 euroa. Voit tilata laserkamman myös ulkomailta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.