Luontaistuotteet ja ravintolisät

Luontaistuotteet ovat ravintolisiä, joiden toiminnasta ei hiustenlähdössä ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Monia luontaistuotteita markkinoidaan silti harhaanjohtavasti ”tieteellisesti todistettuina” hoitomuotoina. Monet ravintolisät, joita myydään mm. apteekeissa, myös pakataan näyttämään lääkkeiltä, vaikka sellaisia ne eivät todellisuudessa ole.

Viviscalia, Priorin, sinkki ja monivitamiinivalmisteet

Viviscal ja Priorin ovat tunnetuimpia ravintolisiä, joita markkinoidaan hiustenlähdön pysäyttäjinä. Ravintolisien markkinoinnissa todisteina käytetään usein haastattelututkimuksia ja niiden ”tyytyväisyysprosentteja”.

Itse ongelmaan eli perinnölliseen miessukuhormonien vaikutuksesta tapahtuvaan hiustenlähtöön ne eivät vaikuta millään tavalla. Ravinteilla ei voida pysäyttää hiustenlähtöä, vaan parhaimmillaankin vain vahvistaa hiuksia. Yksinään ravintolisiä käyttämällä ei ole mahdollista saada näkyvää apua perinnölliseen hiustenlähtöön.

Uuden sukupolven anti-DHT -tuotteet

Uuden sukupolven anti DHT -tuotteet, kuten Revivogen ja Nisim, ovat myös luontaistuotteita. Niiden kehittelyn lähtökohtana on kuitenkin käytetty uusinta tietoa perinnöllisestä hiustenlähdöstä, eivätkä ne perustu pelkästään ravinteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *