Väitetyt hoitomuodot

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että myös tietyt ei-lääkeaineet edistävät hiusten kasvua, mutta näitä hoitomuotoja ei ole vielä hyväksytty Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n toimesta. Tämä voi johtua joko siitä, että FDA ei ole vakuuttunut valmisteen tehokkuudesta tai turvallisuudesta hiustenlähtöhoitona. Toisinaan hyväksyttömyys johtuu siitä, että uusien markkinoille pyrkivien hoitomuotojen tutkimukset ovat verrattain kalliita.

Monet ihotautilääkärit suosittelevat FDA-hyväksynnästä riippumatta myös muita hoitomuotoja.

Laserhoidot

Laserhoito ja laserkammatMatalan tason laserhoidot (Low-level laser therapy, LLLT) joko kampaamoissa tai laserkammalla tehtävänä itsehoitona on jo hyväksytty Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) toimesta viralliseksi miestyyppisen hiustenlähdön hoitomuodoksi. Hyväksynnän se sai vuonna 2007.

Väitetyistä hoitomuodoista laserhoito vaikuttaa kaikista lupaavimmalta, mutta sen tieteellinen näyttö on vähäinen. Näyttö perustuu vain yhteen tutkimukseen, joka sekin pohjautui HairMax LaserComb -käsilaseria valmistavan Lexington Inc.:n järjestämiin tutkimuksiin. Lisätutkimuksia laserhoitojen tuloksista on luvassa lähiaikoina. Jotkut ei-tieteelliset vertailut ovat olleet lupaavia.

Lue täältä lisää laserhoidoista.

Revivogen

Revivogen-tuotteetRevivogen on luontaistuote ja uuden sukupolven anti-DHT-tuote. Se on yhdysvaltalaisten ihotautilääkärien kehittämä paikallisesti käytettävä hoitoneste, shampoo ja hoitoaine.

Hoitoneste sisältää seuraavia ainesosia englanniksi: Alcohol, Aqua, Gamma Linolenic Acid, Linolenic Acid, Alpha Linolenic Acid, Oleic Acid, Serenoa Serrulata, Ethyl Laurate, Beta Sitosterol, Vitis Vinifera Seed Extract (Procyanidin Oligomers), Ethylhexyl Gallate, Dodecyl Gallate, Pyridoxine (Vitamin B6), Tocopherol (Vitamin E), Azelaic Acid, Zinc Sulfate, Menthol, EDTA, Parfume.

Revivogenin vaikuttavia ainesosia ovat:

  • Gammalinoleenihappo (GLA), jota käytetään luontaistuotteena tulehduksien ja ihosairauksien hoitoon, vaikka sen teho on kyseenalainen.
  • Alfalinoleenihappo (ALA) on yksi ihmiselle välttämättömistä omega-3-rasvahapoista, jota löytyy useista kasviöljyistä.
  • Linolihappo on yksi ihmiselle välttämättömistä omega-6-rasvahapoista, jota löytyy mm. kasviöljyistä, siemenistä ja pähkinöistä.
  • Oleiinihappo on elollisen luonnon yleisin rasvahappo.
  • Sahapalmu (Serenoa Serrulata), jota pidetään yhtenä parhaista luonnollisista DHT-estäjistä, mutta jonka tieteelliset näytöt ovat edelleen vähäiset.
  • Prosyaniidin oligomeerit, joiden uskotaan stimuloivan uusien hiuksien kasvua minoksidiilin tapaan.

Valmistajan mukaan yllä mainitut rasvahapot estävät 5-alfa-reduktaasin tyyppiä II, joka muuttaa testosteronin hiustenlähtöä aiheuttavaksi DHT:ksi sekä sahapalmu lisäksi 5-alfa-reduktaasin tyyppejä I, II ja III. Rasvahapoilla sanotaan olevan myös tulehduksia estäviä ominaisuuksia.

Revivogen on erityisesti Yhdysvalloissa erittäin suosittu tuote, mutta se ei esittämistään tutkimuksistaan huolimatta ole saanut FDA:n virallista hyväksyntää. Tämän tutkimuksen mukaan Revivogen Scalp Therapy -päänahan hoitoneste estää kuitenkin DHT-tuotantoa enemmän kuin finasteridi ja dutasteridi.

Revivogenin shampoita, hoitoaineita ja hoitonesteitä myydään kampaamoissa, luontaistuotekaupoissa ja apteekeissa. Katso Revivogen-tuotteiden jälleenmyyjät täältä.

Nisim

Nisim-tuotteetNisim on luontaistuote ja uuden sukupolven anti-DHT -tuote. Sitä on saatavana päähän levitettävänä hoitouutteena, shampoona ja hoitoaineena.

Nisimin oletettu vaikutus perustuu luonnon yrtteihin, kuten Korean ginseng, kastanja (castanea sativa), arnikki (arnica montana), muratti (hedera helix), täpläkurjenpolvi (geranium maculatum), sahapalmu-uute (serenoa serrulata), rosmariini (rosmarinus officinalis) ym. Hiusten kasvua kiihdytetään myös rikkipitoisilla aminohapoilla eli valkuaisaineilla, jotka ovat keskeisessä asemassa hiustenkasvussa. Näitä ovat kystiini, kysteiini ja metioniini. Shampoo sisältää lisäksi myös biotiinia ja vehnäproteiinia.

Nisim-shampooita ja -hoitoaineita voi tilata netistä esimerkiksi StrawberryNetistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *